2015. április 25., szombat

Hivatalos ügyeink Máltán 1.

A mai bejegyzés egy-két hivatalos ügy elintézéséről fog szólni: Social Security Number (NI szám), Police Conduct (Erkölcsi Bizonyítvány) és Tax Reference Number (Adóazonosító jel).




Social Secrurtity Number


Ezt régen simán megcsinálták a Social Security Office-ban, na most már nem! Ez kb. 2 hete változott. A külföldieknek most már csak online lehet. Nyilván az irodás megoldás sokkal gyorsabb és egyszerűbb volt. :-(

https://socialpolicycms.gov.mt/ssnumber/Pages/default.aspx – az igénylőlap itt tölthető ki!

Ami alapesetben kell hozzá:
- munkaszerződés vagy előszerződés szerű, hogy kinél fogsz dolgozni
- Útlevél
ezeknek a másolatát kell majd csatolni a kitöltött nyomtatvány mellé. Érdemes pdf formátumban.
Kb. 48-72 órán belül e-mailben küldik is a számodat.
Nem mindegy milyen böngészőt használsz, nekünk Comodo Ice Dragonba nem ment a feltöltés csak Firefox-ba.


A Sliema-i iroda


Police Conduct


Ezt Florianaba lehet megcsináltatni a Police Headquarters-ön. Ehhez csak az Útlevél kellett és 2,85 eurot fizetni ott az ablaknál. Sorbanállással együtt 3 perces volt a történet, egy adatbázisba utánanéznek büntetett vagy e, és ennyi.
Ezt nálunk konkrétan szállodai álláshoz kérték.


A Rendőrfőkapitánység épülete Florianában


Tax Reference Number


Ezt is Florianaba lehet intézni, a Tax Departmentben, a Block 1 épületben, ami 1 percre van a Rendőrségtől, a Vincenzo Dimech Street-en.
Ott vannak nyomtatványok amit ki kell tölteni és egy postaláda szerűbe kell bedobni. Ehhez mindenképp kell az NI number, plusz édesapa neve, ami érdekes lehet. :-)
Nyitvatartása június 16 - szeptember 30 között, hétfő-péntek 08:00-12:00, október 1 - június 16 között pedig hétfő, szerda, péntek 08:00-15:30, kedd és csütörtök 08:00-12:30. Ha kész a kitöltött nyomtatvány azt is csak nyitvatartási időben lehet bedobni a kis ládikába. Körülbelül egy hét alatt, postán kézbesítik a számot.

Ezeket egyébként jó esetben a munkáltatónak kéne intézni, főleg a Tax Refernce Numbert. Remélem segítenek ezek az infók másokat is.
ID Cardunk még nincs így erről még nem tudok írni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése