2017. június 19., hétfő

Hal-Millieri (Qrendi-Maqabba-Zurrieq)Walk

2017.06.18. mai túránk, templomokkal, katakombákkal, mezővel, széllel, felhőkkel, Vallettai kávéval zárva. A képekért köszönet Antinak. 
  
A térkép. Vallettából a 72-es busszal érkeztünk Qrendibe az út cirka 25 perc volt, és jobbára csak mi ketten voltunk utasok...


Qrendi, a busz végállomása természetesen a Főtéren van ahol a Parish Church is áll. Valamint a helyi kocsma, helyi hivatal és nyilvános illemhelyek.



Octogonal Tower a hátam mögött.



Chapel



Qrendi utcakép. Hozzá kell tennem Málta ezen része a tisztábbak közé tartozik, sőt az északi településekhez képest nagyon rendezett, csendes kis falvakban sétáltunk. És itt mindenki köszönt, mintha ott élnél. :-)



A Jel 




Maqabba-katakombák 




Mögöttem a régi Kórház,a 16.században épült, ma kulturális központ.



This is Malta.



A Jel. boldog voltam ha láttam. Azért ezek a térképek itt-ott pontatlanúl írják le merre menj. Volt olyan, hogy azt írta fordulj jobbra, közbe arra semmi se volt csak a mező, a térképen meg egyértelműen balra kanyarodott a jelzés.



Maqabba, Our Lady of Lilies Musical Society



Maqabba Parish Church, én épp a térképbe mélyedek, merre tovább?



Maqabba, cats of the street



Irány a Countryside. Amit ne úgy képezljünk el mint otthon, hogy kimész a mezőre meg erdőbe, oszt jó sokáig semmi. Itt a falvak között bár counrtysidenak hívják, betonozott utak vannak, jobbára, sőt nem elhagyott területek, hanem kőfalakkal körbevett „birtokok” ahol mezőgazdasági munka folyik.



Hal-Millieri area.



Szent János Evangélista templom. Réges-régen ezt a templomot egy falu vette körbe.



Szociofotó, kerítés mosógépekből



Ez már Zurrieq, itt ilyen cuki kis fagyis kocsik járnak. Azért ez se mai gyártmány.



Zurrieq, 18.századi szélmalom, római kori 3-4 századi katakombák és egy kis templom amit 1594-ben említenek először Szent Andrásnak ajánlva.





Zurrieq, Parish Church, 17.században kezdték építeni a 20.századig tartott



cicumanókkal kávéztunk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése